Leapmotor International’ın Avrupa’ya ilk EV ihracatı tamamlandı

Leapmotor International, Avrupa’ya ilk elektrikli araç ihracatını gerçekleştirdi.

Enerji Günlüğü - Leapmotor ve Stellantis ortaklığı Leapmotor International, Avrupa’ya ilk elektrikli araç ihracatını gerçekleştirdi. 

Yüzde 51’i Stellantis’e yüzde 49’u ise Leapmotor’a ait bir şirket olan Leapmotor International JV, elektrikli araç modelleri C10 ve T03’ün Avrupa’ya ihracatını başlattı. Şirket, 9 Avrupa ülkesinde Eylül ayından itibaren C10 ve T03 model elektrikli araçların satışını başlatacak. 

Stellantis Türkiye’den yapılan açıklamada, 2024 yılı sonuna kadar Avrupa’da Leapmotor marka araçlar için 200 adet satış noktası kurulacağı bildirildi. Ayrıca 2026 yılına kadar satış noktası sayısının 500 adede çıkarılması planlanıyor. Şirket 2024 yılı sonuna kadar Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik ve Güney Amerika bölgelerinde de ürün tanıtım faaliyetlerini sürdürecek. 

Leapmotor International’ın C10 SUV ve T03 EV modelleri, Ağustos 2024 başında Çin’in Şangay kentinden Avrupa limanlarına ilk kez sevk edildi. Stellantis’in açıklamasında ilk sevkiyatın ortaklık adına önemli bir kilometre taşı olduğu kaydedildi. Açıklamada Leapmotor International’ın, 3 yıllık gelecek planlarına göre yılda en az bir yeni modeli Avrupa pazarına sunmayı hedeflediği de bildirildi. 

“AVRUPA’YA İHRACAT ORTAKLIKTA BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Leapmotor’un Avrupa’ya ihraç etmeye başladığı C10 ve T03 modelleri, elektrikli araç piyasasında performans, verimlilik ve menzil konularında rekabetçi modeller olarak biliniyor. 

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Leapmotor C10 ve T03 modellerinin bu ay Avrupa’ya sevkiyatı, Stellantis ve Leapmotor arasındaki ortaklığın dönüm noktasıdır. Bunu; müşterilerimiz için yenilikçi, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir mobilite çözümleri sunma taahhütlerimizin somut bir adımı olarak düşünüyoruz. Leapmotor elektrikli araçlarının Avrupalı müşteriler tarafından kabul göreceğine inanıyorum. Bu ortaklığın getirdiği fırsatlar konusunda heyecanlıyız ve birlikte başarılı bir yolculuğa çıkmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

“ÇİN’DEKİ SATIŞ ADEDİ 400 BİNE ULAŞTI”

Leapmotor’un Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zhu Jiangming ise ilk satış anından itibaren Temmuz ayının ilk yarısına kadar geçen sürede Çin’de toplam 400 bin adedin üzerinde elektrikli araç sattıklarını söyledi ve “Çin, dünyanın en büyük ve en rekabetçi elektrikli araç pazarı ve ürünlerimiz yerel müşterilerin beğenisini kazanarak niteliklerini kanıtladı. C10 ve T03 modelleri en başından küresel müşterilerin yüksek kalite standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca Stellantis ile Leapmotor arasındaki iş birliğinin her iki şirket için de önemli bir büyüme sağlayacağından eminiz” ifadelerini kullandı. 

C10 modeli 420 kilometre WLTP menzili sağlayan ve 5 yıldızlı E-NCAP derecelendirme standardını karşılayan tam donanımlı, aile odaklı D segment bir otomobil.

T03 ise, B segment seviyesinde iç alana sahip, küçük beş kapılı A segment kentsel kullanıma yönelik bir otomobil. WLTP menzili ise 265 kilometre.