KTÜN bir enerji profesörü ile 3 enerji doçenti alacak

KTÜN, biri profesör üçü de doçent unvanlı enerji ve kömür uzmanı 4 öğretim üyesini işe alacak.

Enerji Günlüğü - KTÜN, bir yenilenebilir enerji profesörü ile biri kömür ikisi nükleer uzmanı 3 doçenti öğretim üyesi kadrosuyla işe alacak.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörlüğü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümüne bağlı Enerji Anabilim Dalı için profesör unvanlı bir öğretim üyesi alacak. 

Adayların lisans ve lisansüstü eğitimleri ile doçentlik unvanını Makine Mühendisliği alanında almış olmaları; yenilenebilir enerji sistemleri, rüzgar ve su türbinleri tasarımı konularında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

Ünivesite, aynı fakültenin Maden Mühendisliği Bölümüne bağlı Cevher Hazırlama Anabilim dalında görev vermek üzere doçent unvanlı bir kişiyi de öğretim üyesi kadrosuyla işe alacak. 

Cevher Hazırlama Anabilim dalındaki doçent kadrosuna başvuracak olanların doktora ve doçentlik unvanlarını Maden Mühendisliği alanında almış olmaları ve cevher ve kömür hazırlamada ultrases ve ince tane hazırlama yöntemleri konularında çalışmalar yapmış olmaları bekleniyor. 

Üniversitenin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağlı Elektrik ve Enerji Bölümünde Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programında görev vermek üzere doçent unvanlı 2 kişi de işe alınacak. 

Bu kadrolardan biri için doçent unvanını fizik alanında almış olma ve organik alan etkili transistörler, organik ve perovskite güneş hücreleri konularında çalışmalar yapmış olma şartları aranıyor. 

Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programında görev verilecek olan diğer doçent kadrosuna başvuracak olanların da doçent unvanını kimya alanında almış olmaları ve perovskit güneş hücreleri, doğal kil malzemeler ve fotodiyotlar konularında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

Başvurular en geç 18 Ekim 2024 günü mesai bitimine kadar yapılacak.