Konya’da elektrikli ve benzinli taşıt monte edilecek

Berang Grup, 70 milyon TL yatırımla Konya’da Elektrikli ve/veya Benzinli Taşıt İmalatı Üretimi ve Montajı tesisi kuracak. Tesiste yılda 9 bin 950 adet taşıt üretilecek.

Enerji Günlüğü - Konya’nın Kulu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde, kurulacak Elektrikli ve/veya Benzinli Taşıt İmalatı Üretimi ve Montajı tesisinde yılda 9 bin 950 adet taşıt üretilecek.

Berang Grup Uluslararası Otomotiv şirketi tarafından Konya İli, Kulu İlçesi, Kulu Organize Sanayi Bölgesinde,“Elektrikli ve/veya Benzinli Taşıt İmalatı Üretimi ve Montajı planlanıyor. 70 milyon TL değerindeki proje kapsamında Motosiklet, Cop Motor, İki Tekerlekli ve Üç Tekerlekli Mini Scooter, Scooter, Üç Tekerlekli Kargo Motosiklet, Farklı Türlü Moped Motor, Pedallı Bisiklet, ATV, İki Tekerlekli Bisiklet, Üç Tekerlekli Bisiklet üretilecek. 

9.600 m2 kapalı alanda yürütülecek faaliyet ile yılda 9 bin 950 adet kara taşıtları, tarım makinaları, iş makinaları, savunma sanayi taşıtları üretilecek. Bununla birlikte gelecek siparişlere göre her bir üretim konusu için verilen adetler değişebilecek. 

Tesisin ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor. Kullanılan ekipmanların düzenli olarak bakımları ve değişimleri yapılarak bu sürenin uzatılması planlanıyor. Tesiste inşaat aşamasında 30 personel, işletme aşamasında ise 60 personel çalışacak. 

Şirket, Afganistan, Çin, Pakistan ve İran olmak üzere 4 ülkede motorsiklet imalatında faaliyet gösteriyor. 

Enerji Günlüğü