Karsan, üretimde yüzde 100 yenilebilir enerjiye geçti 

Karsan, Bursa’da yer alan üretim tesislerinde üretimde kullandığı elektrik enerjisinin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak. 

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda Nisan 2024’ten bu yana Bursa’daki fabrikasında 3 farklı lokasyonda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayan Karsan, 2030 Karbon Nötr fabrika hedeflerine doğru ilerliyor.

Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Karsan, Bursa’da yer alan üretim tesislerinde artık yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlıyor. Enerjisa ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi alan Karsan, böylece üretimde kullandığı elektrik enerjisinin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamış olacak. 

“ÜRETİMDE KARBON EMİSYONLARIMIZI SIFIRLIYORUZ”

Karsan CEO'su Okan Baş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir kaynaklara yönelmek hepimizin önceliği olmalı. Biz de bu bilinçle, 2030 yılına kadar karbon nötr fabrika hedefimize ulaşma yolunda büyük bir adım attık. Üretimde kullandığımız elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ederek, üretirken harcadığımız elektrik kaynaklı karbon emisyonlarımızı sıfırlıyoruz” dedi.

Bugün itibarıyla 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli aracıyla ulaşım hizmeti veren Karsan, yenilenebilir enerjiye geçişle birlikte üretim tesislerinde de hedeflediği sürdürülebilir gelecek için önemli bir adım atmış oldu.