Kaçır: TOGG’un Sedan’ı T10F 2025 yılında yollarda 

Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli elektrikli araç TOGG’un sedan versiyonu T10F’nin seneye trafiğe çıkacağını, yeni aracın SUV modeline göre 80 km daha fazla menzile sahip olacağını söyledi.

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Togg’un teknoloji kampüsünü ziyaret etti. Togg CEO'su Gürcan Karakaş'dan şirketin faaliyetleri ve yeni modelleri hakkında bilgi alan Bakan Kacır, Togg’un hem Ar-Ge, hem de üretim faaliyetlerine doludizgin devam ettiğini belirtti.

Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemelerinin eylül ayından itibaren Türkiye'de de zorunlu hale geldiğini hatırlatan Bakan Mehmet Fatih Kasır, "Tabii Togg da bu yeni düzenlemeye en hızlı şekilde uyum sağladı. Ben de az önce Togg’un özellikle otonom sürüş kabiliyetlerine ilişkin bir deneyim gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım” dedi. 

SUV’DAN 80 KİLOMETRE DAHA UZUN MENZİL 

Önümüzdeki yıl Togg'un yeni modeli T10F’in piyasaya sunulacağını belirten Kacır şunları söyledi:

“T10F ile birlikte TOGG çok farklı bir hedef kitleye de sesleniyor olacak. Model biraz daha spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslında. Malumunuz biz hem Togg’un hem de diğer elektrikli araçların Türkiye'de yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz.” 

ŞARJ İSTASYONU YATIRIMLARININ DURUMU 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, halihazırda Türkiye’nin tüm şehirlerinde, 8 bini hızlı şarj noktası olmak üzere 23 bin halka açık şarj noktası bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyüteceğini anlatan Kacır “Türkiye halihazırda Avrupa’da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından lider ülkelerden biridir. Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz ve inşallah Togg, hem Ar-Ge, inovasyon alanında hem üretim yetkinlikleri ile Türkiye’nin gururu olmaya, iftihar kaynağımız olmaya devam edecek” dedi. 

SÜRÜŞ KONFORU EN ÜST SEVİYEDE

Bakan Kacır, güvenlikten dayanıma test süreçleri başlatılan Togg’un ilk sedan modeli olan T10F ile sürüş gerçekleştirdi. Tasarımı, iç mekan konforu, güvenlik donanımları ve teknolojik özellikleriyle dikkat çeken T10F, Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde önemli bir yere sahip olmaya aday gösteriliyor. Sürekli kendini yenileyen sürücü destek sistemleri sayesinde T10F, sürüş konforunu en üst seviyeye yükseltiyor. Dayanıklı ve sağlam altyapısı ile de her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlıyor. Sportif, dinamik bir tutuşla uyumlu zarif sürüş deneyimine imkan sağlayan T10F ile sınırların ötesine geçmek mümkün.