Jeotermal enerji ile sebze meyve kurutulacak

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 10 bin dolayında konut ve işyerinin ısıtılmasının yanında kaplıca, termal turizm ve seracılıkta yararlanılan jeotermal...

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 10 bin dolayında konut ve işyerinin ısıtılmasının yanında kaplıca, termal turizm ve seracılıkta yararlanılan jeotermal enerjinin kullanım alanı genişliyor. Bu kapsamda özel sektör, Eynal Kaplıcaları bölgesinde jeotermal enerjiden yararlanarak ihracata yönelik meyve ve sebze kurutma tesisi açıyor.

Bu yıl içinde deneme, gelecek yıl haziran ayında da seri üretime başlayacak olan ve yaklaşık maliyeti 1 milyon lirayı bulan tesiste kurutulacak çilek, kavun, karpuz, domates ve buna benzer diğer sebze ve meyvelerin AB ülkelerine ihracı planlanıyor. Simav Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan, jeotermal enerjinin kullanım alanının genişlemesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İlk aşamada yıllık 60 ton meyve ve sebze kurutulması hedefleyen tesisin diğer yatırımcılara da örnek olmasını isteyen Karahan, Simav'da yatırım yapmak isteyen herkesin önünü açmak suretiyle istihdam oluşturmak, işsizliği önlemek, ilçe ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak istediklerini ifade etti.