Japonya, acil durum rezervleri için LNG alacak

Japonya, acil ihtiyaçlar için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımlarını yılda üç kargodan en az 12 kargoya çıkarmayı planlıyor.

Enerji Günlüğü - Japonya Sanayi Bakanlığından bir yetkili, Japonya'nın beklenmedik arz şoklarına karşı acil ihtiyaçlar için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımlarını yılda üç kargodan en az 12 kargoya çıkarmayı düşündüğünü açıkladı. 

Rezerv artırma planı, Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci LNG alıcısı olan Japonya'nın ek alımlar yapmasını ve şu anda 0,21 milyon olan LNG alımlarını yılda en az 0,84 milyon tona çıkarmasını gerektiriyor. 

LNG, Japonya'da elektrik üretiminin üçte birini oluşturuyor ve önümüzdeki yıllarda da bir geçiş enerjisi kaynağı olarak kalmaya devam edecek.

EN BÜYÜK LNG TEDARİKÇİSİ AVUSTRALYA

Avustralya, Japonya'nın açık ara en büyük LNG tedarikçisi olmakla birlikte, Japon gümrüğüne göre Katar ve Umman da dahil olmak üzere Orta Doğu, Ağustos ayındaki süper soğutulmuş gaz ihtiyacının %14'ünü, Rusya ise onda birini karşıladı. 

Uluslararası Enerji Ajansı'na göre Japonya'nın yeraltı gaz deposu yok ancak sayıları 30'u aşan LNG alım terminallerinde yaklaşık 12 milyar metreküplük ya da bir aylık tüketimin biraz üzerinde LNG depolama kapasitesi bulunuyor.