İspark şarj ihalesi "protokol" yüzünden iptal edildi

İspark şarj istasyonu kurulum ihalesi henüz kullanımda olmayan bir iletişim protokolünün teknik şartlar arasından çıkarılması için iptal edildi, yeni ihale ilanı yakında yayınlanacak. 

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İspark’ın, işlettiği otoparklara şarj istasyonu kurdurtmak amacıyla açtığı ihalenin iptal nedeni belli oldu. 

Enerji Günlüğü’nün İBB İspark yetkililerinden aldığı bilgiye göre şarj istasyonu kurulum ihalesinin iptal nedeni bir dijital iletişim protokolü. İspark şarj ağı kurma ihalesi, teknik şartnamede yer alan ve isteklilere şarj istasyonlarını Open Charge Point Protokolü 2.0 (Açık Şarj Noktası Protokolü - OCPP 2.0 veya üzeri) ile gerçekleştirme şartı koyan maddenin değiştirilmesi ihtiyacı nedeniyle iptal edildi.

Maddeyi değiştirme gereği duyulması ise Open Charge Point Protokolü 2.0’ın test aşamasındaki bir protokol olup, henüz kullanımda olmamasından kaynaklanıyor. 

İspark yetkilileri, 17 Eylül 2024 Salı günü saat 14:00’te yapılması planlanan ancak iptal edilen Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulum ve İşletme İşi ihalesi ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeni bir ihaleye çıkacak. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü