İsdemir Şırnak’ta bir GES daha kuracak

İsdemir, Şırnak’ta 25 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için 495 milyon lira yatırımla Şırnak’ta 25 MW kurulu gücünde İsdemir Şırnak 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Çorum, Kütahya, Hatay, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’da güneş enerji santralleri kuracak olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) Şırnak’ta bir güneş santrali daha kurmayı planlıyor. İsdemir tarafından Şırnak İli, İdil İçesi sınırlarında 61 hektarlık alanda 25 MW kurulu gücünde İsdemir Şırnak 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 495,3 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 65 bin 448 adet panel ve 5 adet inverter kurulacak. Güneş Enerji Santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi Eviriciler yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. 

Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. Santralde yılda 53 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. üretilecek olan elektrik enerjisinin 154 kV, 2x1272 MCM ~1,8 km EİH ile Cizre-PS-3A EİH'na girdi-çıktı bağlantı ile Cizre TM aktarılacak.

Santralde üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında İsdemir’in elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü