İsdemir Diyarbakır’da 40 MW’lık güneş santrali kuracak 

İsdemir, Diyarbakır’da 40 MW kurulu gücünde bir güneş enerji santrali daha kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.  

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için yaklaşık 702 milyon lira yatırımla Diyarbakır’da 40 MW kurulu gücünde İsdemir Diyarbakır 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) tarafından Diyarbakır İli, Lice İçesi, Duruköy Mahallesi sınırlarında 83 hektarlık alanda 40 MW kurulu gücünde İsdemir Diyarbakır 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 702 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 92 bin 718 adet panel ve 8 adet inverter kurulacak. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. 

Santralde yılda yaklaşık 74 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik enerjisinin 154 kV, 1272 MCM ~ 12 km EİH ile Lice TM'ye bağlantı yapılarak aktarılacak. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü