Enerji Günlüğü - İngiltere, yeni bir enerji güvenliği stratejisi açıkladı. Bu kapsamda 2030 yılına kadar 8 yeni nükleer reaktör kurulması öngörülüyor.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya'dan ve diğer yabancı tedarikçilerden petrol ve doğal gaza olan bağımlılığını azaltmak amacıyla yeni bir enerji güvenliği stratejisi açıkladı. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve enerji fiyatlarına karşı önlem almak için oluşturulan yeni strateji kapsamında hükümet, sekiz yeni nükleer reaktör inşa edeceğini açıkladı.
2050’YE KADAR NÜKLEER ELEKTRİK TALEBİNİN DÖRTTE BİRİNİ KARŞILAYACAK
Birleşik Krallık hükümetinden yapılan açıklamada, İngiliz Enerji Güvenliği Stratejisi'nin 2050 yılına kadar 24 bin MW'a kadar nükleer enerjiye sahip olma hedefiyle nükleerde önemli bir hızlanma yaşanacağı kaydedildi. Bu kapasite, ülkenin öngörülen elektrik talebinin yaklaşık %25'ini temsil ediyor.
Açıklamada ayrıca, yeni projeleri öne çıkarmak için derhal yeni bir hükümet kurumu -Great British Nuclear - kurulacağı da belirtildi. Bu adım için hükümet kaynak bütçesine yaklaşık 120 milyon sterlin ayırdı.
RÜZGAR, GÜNEŞ VE HİDROJEN PROJELERİ HIZLANDIRILACAK
Yeni enerji stratejisi kapsamında 10 yıl içinde üretilecek projeler arasında nükleerin dışında rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve hidrojen projelerinin hızlandırılması da yer alıyor. Hükümetin yeni planına göre, 2030 yılına kadar İngiltere'nin elektrik üretiminde düşük karbonlu kaynakların oranı yüzde 95'i bulabilir.