Hastavuk’un Susurluk tesisinde atıklardan elektrik üretilecek

Balıkesir ili, Susurluk ilçesinde kanatlı havyan (tavuk) kesimi ve rendering faaliyeti yürüten Hastavuk, Atık Yakma Tesisi ilavesiyle yılda yaklaşık 34 milyon kWh elektrik üretecek.

Enerji Günlüğü - Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Hastavuk) tarafından Balıkesir ili, Susurluk ilçesi, Karapürçek Mahallesi sınırları içinde Atık Yakma Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 90 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kanatlı hayvan (tavuk) kesimi ve rendering faaliyetlerine ilave olarak Atık Yakma Tesisi kurulması planlanıyor. Söz konusu Atık Yakma Tesisi ile 5 MWe elektrik üretimi ve sıcak su ve buhar üretimi yapılacak. Atık yakma tesisinde hammadde olarak 8,1 ton/saat (194,4 ton/gün) tehlikesiz atık kullanılarak, 5 MW elektrik enerjisi ve 12 ton/saat 10 Bar proses buhar üretilecek. 

Proje kapsamında yıllık toplam buhar üretimi 96.000 ton olarak planlanıyor. Elektrik üretimi ise brüt 5.000 kWh, net 4.200 kWh olup, yıllık toplam net elektrik üretimi 33.600.000 kWh olarak öngörülüyor.  

Enerji Günlüğü