GÜYAD yönetiminden üst düzey ziyaretler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret eden GÜYAD heyeti, izin süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik çalışmaların sektör tarafından heyecanla beklendiğini dile getirdi.

Enerji Günlüğü - Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret etti. Görüşmelerde yenilenebilir enerji yatırımları ve sektörün finansmanı konuları ön plana çıktı.

Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından kabul edilen GÜYAD Başkanı Cem Özkök öncülüğündeki heyet, yenilenebilir enerji sektörünün güncel konu başlıkları hakkında Bakan Bayraktar ve ekibiyle istişarelerde bulundu.  Ziyarette, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı açısından yenilenebilir enerjinin büyük önemi vurgulandı ve bu doğrultuda, yeni YEKA projelerinin geliştirilmesi ve sektörün bu süreçlere daha fazla katılım göstermesi gerektiği üzerinde duruldu. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projelerinin hızla hayata geçirilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede ayrıca, Türkiye'nin parlamakta olan yenilenebilir enerji sektöründe karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar ele alınırken, GÜYAD heyeti, izin süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik çalışmaların sektör tarafından heyecanla beklendiğini de dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen ziyarette ise yenilenebilir enerji sektörleri yerli sanayi bağlamında ele alındı ve bu alanlarda daha hızlı ilerleme sağlanabilmesi açısından atılabilecek ek adımlar konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.