GES'ler 1. derece doğal sit alanlarında kurulamayacak

Enerji Günlüğü – Birinci derece doğal sit alanları, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında, güneş enerjisi santrali projelerine...

Enerji Günlüğü – Birinci derece doğal sit alanları, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında, güneş enerjisi santrali projelerine izin verilmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aldığı Doğal Sit Alanlarında Güneş Enerjisi Santralleri İlke Kararı'na göre, birinci derece doğal sit alanları, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında, GES projelerine izin verilmeyecek.

İkinci derece doğal sit alanları, üçüncü derece doğal sit alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanlarında ise güneş santralleri en az 300 metre uzakta kurulabilecek. Mevcut ve yapılacak GES projeleri toplam alanı, Doğal Sit Alanının yüzde 10 unu geçmeyecek. 

Bu koşullar sağlanmak kaydıyla güneş projeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri göz önüne alınarak Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonlarınca değerlendirilebilecek.