GDZ Elektrik Eurobond'ları İrlanda Borsası'nda işlem görecek

Aydem Grubu şirketlerinden GDZ Elektrik Dağıtım, tamamı yabancı yatırımcılara olmak üzere 5 yıl vadeli ve yüzde 9 faizli 400 milyon dolarlık ihraç gerçekleştirdi.

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerindeki elektrik dağıtım hizmetlerini 2013 yılından bu yana yürüten GDZ Elektrik Dağıtım AŞ, uluslararası piyasalarda 400 milyon ABD doları tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi.

Aydem Enerji iştiraklerinden GDZ Elektrik Dağıtım’ın ihraç ettiği 5 yıl vadeli Eurobon’ların faiz oranı ise yıllık yüzde 9. Söz konusu tahvillerin kupon ödemeleri, Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılacak.

GDZ TAHVİLİ DUBLIN BORSASI’NDA İŞLEM GÖRECEK

İzmir ve Manisa illerinde 47 ilçe ve 2.384 mahallede 3.9 milyon aboneye ve yaklaşık 6 milyon kişilik bir nüfusa 24 saat elektrik dağıtım hizmeti veren GDZ Elektrik’in tahvilleri İrlanda borsası Euronext Dublin’de işlem görecek. Kâğıtların ihracında, hisse senedinden birinci derecede sorumlu finans kuruluşları Citigroup ve Morgan Stanley oldu. GDZ Elektrik, ihraçtan elde edilen geliri işletme sermayesi ihtiyaçları, yatırım harcamaları (CAPEX) ve mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi için kullanacak.

GRUBUN İKİNCİ EUROBOND İHRACI

Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, Grup şirketlerinden GDZ Elektrik’in 400 milyon dolarlık Eurobond ihracının yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ve GDZ Elektrik’e duydukları güveni gösterdiğini belirtti. Bu tahvil ile Türkiye’ye yurtdışından önemli bir kaynak getirerek ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını anlatan Küpeli “Bu işlem aynı zamanda, grubumuzun da ikinci Eurobond ihracı olacak. 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracımızla Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirmiştik. Bu ikinci işlemle Eurobound ihraç büyüklüğümüz, tamamı yabancı kaynaklı olmak üzere 1 milyar 150 milyon dolara ulaştı” dedi.