Formula 1 elektriği pas geçip hidrojenle yarışacak

Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA; elektrikli araçların yarıştığı off-road yarış serisi Extreme E'yi hidrojenli araçların yarıştığı Extreme H'ye dönüştürme kararı aldı.

Enerji Günlüğü - Fédération Internationale de l’Automobile yada bilinen kısa adıyla Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA; elektrikli araçların yarıştığı off-road yarış serisi Extreme E'yi hidrojenli araçların yarıştığı Extreme H'ye dönüştürme kararı alarak sporseverleri şaşırttı. 

HidrojenHaber.com sitesinde yer alan habere göre, Extreme E Teknik Direktörü Mark Grain, F1 Baş Teknik Sorumlusu Pat Symonds ve FIA Tek Koltuklu Araçlar Direktörü Nikolas Tombazis'ten oluşan bir 'üç endüstrinin temsilcilerinden oluşan bir 'Hidrojen Çalışma Grubu' kurulacak. Grup sadece Extreme E'nin geçişini denetlemekle kalmayacak, aynı zamanda motor sporları araçlarının yakıt hücreleri ve enerji depolamada hidrojen uygulamalarını da denetleyecek. Grup, hidrojenin yarış sahası altyapısı, ulaşım, şarj, depolama ve yönetimdeki rolünü ve güvenlik etkilerini de göz önünde bulunduracak.