Fatih Birol: Bu kış Ukrayna enerjide zorlu bir sınavdan geçecek

IEA Başkanı Fatih Birol, bu kışın; bu kış mevsiminin Ukraynalılar için başarısız olmayı göze alamayacakları zorlu bir sınav olacağını söyledi.

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, bu kışın; etkileri enerji sektörünün çok ötesine geçen, Ukrayna enerji sistemi ve Ukraynalılar için başarısız olmayı göze alamayacakları zorlu bir sınav olacağını söyledi. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Ukrayna’nın enerji güvenliği kriziyle karşı karşıya olduğunu; kışa girerken bu konuda bazı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. IEA’nın hazırladığı ve Ukrayna’da kışa girerken enerji krizinin yönetilmesiyle ilgili tavsiyeleri içeren raporun lansmanında bulunan IEA Başkanı Fatih Birol, sosyal medyada yaptığı paylaşımında; Ukrayna’nın kış mevsimi yaklaşırken enerji konusunda aciliyet arz eden bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Yayınladıkları raporun Ukrayna'nın yaklaşan tehlikeli kışı atlatmasına yardımcı olabilecek 10 enerji eylemini ortaya koyduğunu kaydeden Fatih Birol, Ukrayna'da enerji sisteminin, halkının cesareti ve ortaklarının desteği sayesinde son 2 kışı atlattığını hatırlattı.

Fatih Birol paylaşımını şöyle sürdürdü, “Ancak bu kış, şimdiye kadarki en zorlu sınav olacak. Ülkenin başarısız olmayı göze alamayacağı bir sınav. Etkileri enerji sektörünün çok ötesine geçiyor”.