Erden: Rüzgar kurulu gücünde Avrupa'da 5. dünyada 12'nci sıradayız

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücünde Avrupa’da 5., dünyada ise 12. sırada yer aldığını ifade etti.

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) WindEnergy Hamburg ziyareti kapsamında değerlendirmelerde bulunan TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücünde Avrupa’da 5., dünyada ise 12. sırada yer aldığını ve 2023 yılı itibarıyla 2,2 milyar dolarlık artı değer yarattığını açıkladı.

Erden yaptığı değerlendirmede, “Rüzgâr enerjisi şu anda Avrupa’daki elektrik talebinin yüzde 20’sini karşılamaktadır. Bu payın 2030 yılına kadar yüzde 35’e, 2050 yılına kadar ise yarıdan fazlasına çıkması hedefleniyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ülkeler için büyük önem arz ediyor. Rüzgarda uzak doğudan gelen baskının tüm dünyada hissedildiği bir dönemde kendi kabiliyetleri ve uzmanlığıyla ön plana çıkan Türk rüzgar sektörünün temsilciliğini yapmak üzere dünyanın önde gelen sektörel etkinliklerinde önemli bir görünürlük sağlamaya çalışıyoruz. Kurulu güçte Avrupa’da 5., dünyada ise 12. sırada yer alan ve 2023 yılı itibarıyla 2,2 milyar dolarlık artı değer yaratan sektörün daha çok yabancı yatırımcı çekmesi adına faaliyetlerini yoğunlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.