Erbil, Gulf Keystone`un Shaikan planını onayladı

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KRG), Gulf Keystone şirketi tarafından işletilen Shakian bloğuna ilişkin çalışma planını onayladı....

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KRG), Gulf Keystone şirketi tarafından işletilen Shakian bloğuna ilişkin çalışma planını onayladı. İlk etapta günde 40 bin varil üretim hedefleniyor. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KRG) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bölgedeki en önemli petrol sahalarından Shaikan'ın gelişmesi açısından anahtar öneme sahip bir adım attı. KRG Doğal Kaynaklar Bakanlığı sözcüsü, Gulf Keystone Şirketi’nin araştırma safhasında, sözleşmeye ilişkin asgari taahhütler arasında yer alan 2 petrol kuyusunu daha açıp, kuyu sayısını 7'ye çıkardığını söyledi. Sözcü, böylece Keystone'un, Shaikan alanını belirmede önemli ilerleme kaydederek şimdiye kadar çok önemli bir iş çıkardığını vurguladı.

KRG'NİN İHRACATI İÇİN KRİTİK

2015’in sonuna kadar günlük ortalama üretimin bir milyon varil olması ve on yıllık süre içinde bu rakamın günde iki milyon varile çıkması gibi Kürdistan Bölgesi’nin genel petrol ihracatı hedeflerine ulaşmada Shakian bloğundan yapılan üretimin kritik bir rolü olacak.

HEDEF 2017'DE GÜNDE 250 BİN VARİL

Önümüzdeki haftalarda başlayacak olan ilk aşamada Shakian bloğunun üretim hacmi günlük ortalama 40 bin varile yükselecek. Bu rakam üç yıl içinde 150 bin varile, 2018’e gelmeden de günde ortalama 250 bin varile ulaşacak. Bakanlık sözcüsü, Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın Shaikan bölgesinin üretim hedeflerine ulaşmak için Gulf Keystone Şirketi ve Kalegran bloğundaki diğer ortakları ile çalışmaya devam etmeyi umduğunu ekledi.