EPDK Başkanı’ndan yabancı firmalara çağrı: Yenilenebilirde yerli üretimi önemsiyoruz

Önümüzdeki yıl Nisan ayında 2.000 MW’lık RES için başvuruları alacaklarını açıklayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yabancı firmalara rüzgarda ve yenilenebilir kaynaklarda yerli üretimi önemsedikleri mesajını verdi.

Enerji Günlüğü - Önümüzdeki yıl Nisan ayında 2.000 MW’lık RES için başvuruları alacaklarını açıklayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yabancı firmalara rüzgarda ve yenilenebilir kaynaklarda yerli üretimi önemsedikleri mesajını verdi.

8. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi TÜREK 2019’un açılışında konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Nisan 2020’de 2 bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) başvurusu alacaklarını belirterek enerji sektöründeki tüm paydaşlara Türkiye’de rüzgar enerji tesisleri kurulumu kolaylığı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı. 

Yatırımların yavaşlamamasını istediklerini bildiren Mustafa Yılmaz, yabancı şirketleri de uyararak Türkiye’nin donanımda yerlileşme isteğinin dikkate alınmasını istedi. “Yatırım demek enerji demek, Türkiye’nin geleceği demek” şeklinde konuşan Yılmaz, “Rüzgar enerjisi yatırımlarının ülkemizin geleceği olduğunu anlatmalıyız. Bu yatırımların belki ileride Türkiye’yi üretim merkezi haline getirebilecek bir yolun da başlangıcı olduğunu anlatmalıyız. Bugün doğalgaz dağıtım sektöründe kullanılan malzemenin, teçhizatın yüzde 95’i yerli ve yurt dışına ihraç ediliyor. Bu, neden rüzgarda ve yenilenebilir kaynaklarda olmasın? Bu da küresel firmalara bir mesaj olsun” dedi.