EPDK Akdeniz AŞ akaryakıt teslim hizmetlerine zam yaptı

EPDK, Akdeniz AŞ’nin Antalya’daki depolama tesisinin depolama tarifesinde teslim alma ve teslim etme bedellerine yüzde 66,6 zam yaptı.

Enerji Günlüğü - EPDK, Akdeniz AŞ’nin Antalya’daki depolama tesisinin depolama tarifesinde teslim alma ve teslim etme hizmet bedellerine yüzde 66,6 zam yaptı. Depolama hizmeti bedelinde değişiklik olmadı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Akdeniz Akaryakıt Depolama Nakliyat ve Ticaret AŞ’ye ait Liman Mahallesi’nde bulunan Antalya Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesinde teslim alma ve teslim etme hizmet fiyatlarına zam yaptı.

Buna göre, DEP/2574-2/27768 sayılı depolama lisansı kapsamında; Liman Mahallesi, Akdeniz Bulvarı, 64. Sokak, No:2, Konyaaltı, Antalya adresinde faaliyet gösteren söz konusu tesiste benzin, motorin, biyodizel ve havacılık yakıtı türleri depolanacak. 

Tesiste benzin, motorin, biyodizel ve havacılık yakıtı türleri için kapasite kiralanması durumunda uygulanacak olan günlük depolama ücretlerinde bir değişiklik yapılmadı ve 2,78TL/m3 olarak sabit tutuldu. 

TESLİM ALMA TESLİM ETME BEDELLERİNE YÜZDE 66,6 ZAM

Hizmet başına alınacak benzin teslim alma bedeline ise %66,64 oranında zam yapıldı ve ücretler 40,61TL/m3 düzeyine yükseldi. Motorin, biyodizel ve havacılık yakıtı türlerindeki zam oranı da %66,66 oldu ve teslim alma/teslim etme bedelleri 45,15TL/m3’e yükseltildi. 

Teslim alma hizmetinde kara tankerleriyle ürün teslim alımlarında teslim alma/teslim etme hizmet bedeli iki katı şeklinde uygulanacak. 

Tesisteki depolama, teslim alma ve teslim etme hizmetleriyle ilgili indirim uygulanmayacak. 

Tesiste en az bir yıllık kapasite kiralanmazsa ve günde en az 1.000m3 kiralanmazsa, talep reddedilecek. Ayrıca kapasite kiralamalarında kapasitenin aşılmamasına özen gösterilecek; kapasite aşım durumlarında yüklemeden önce tesisten onay alınacak.