ENTRA Erzin YEKA 2 GES’te üretim kısmen başlıyor

IC Holding'in enerji alanındaki iştiraki IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santralinde elektrik üretimi kısmen başlıyor.

Enerji Günlüğü - Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören IC Holding iştiraklerinden IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin [ENTRA] güneşten elektrik üretimi yapmak üzere hayata geçirdiği Erzin YEKA 2 GES yatırımı, kritik bir aşamayı geride bırakıyor.

IC Enterra Erzin YEKA 2 GES’te Ağustos ayının sonu itibariyle kademeli olarak elektrik üretimine geçilecek. Türkiye’nin tek noktadaki en büyük güneş enerji santrallerinden biri olan Erzin YEKA 2 GES, yıl sonuna kadar tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, Türkiye’de toplam kurulu gücü 388 MW olan dokuz hidroelektrik santrali (HES) ile elektrik üretimi yaptıklarını belirterek “Mevcut santrallerimizin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz” dedi. Kızılok, yurtdışı çalışmalarıyla birlikte, izin süreçleri süren 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesinin yanı sıra, toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.