Enerjisa Enerji’den biyoçeşitliliğe en az etki sözü

2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıklayan Enerjisa Enerji, bu raporunda ilk kez biyoçeşitliliğe yönelik strateji ve hedef beyanına da yer verdi.

Enerji Günlüğü - Toroslar, Ayedaş (İstanbul Asya) ve Başkent bölgeleri ile Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım oyuncusu konumundaki Enerjisa Enerji, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Rapor’da, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji dönüşümü gibi sektörel konuların yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği gibi toplumsal konulara da ayrıntılı şekilde yer veriliyor.

ELEKTKRİK EMİSYON YOĞUNLUĞU %40 AZALACAK

Enerjisa Enerji, düşük karbon emisyonu yaratmak adına daha önce Net Sıfır Taahhüdünde bulunmuştu. Yeni Raporda, iklim stratejisinin bir parçası olarak, 2030 yılına kadar Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltma taahhüdünü sürdüren Enerjisa Enerji; Kapsam 3 emisyonlarıyla ilgili satılan elektrik emisyon yoğunluğunu 2021 referans yılına kıyasla yine 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltacağını duyurdu.

İLK KEZ, BİYOÇEŞİTLİLİK HEDEF BEYANI

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda ekosistemlerin, habitatların ve biyoçeşitliliğin korunmasına büyük önem veren Enerjisa Enerji, Biyoçeşitliliğe yönelik Strateji ve Hedef Beyan’ını ise ilk kez 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nda açıkladı. Bu alandaki etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan şirket, biyolojik çeşitliliği hem operasyonlarında hem de karar mekanizmalarında stratejik bir öncelik olarak ele alıyor. Bu stratejiye dayalı eylemleri hissedarları, sektör ortakları, STK’lar ve diğer tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde hayata geçirmeyi hedefliyor.

KARBONSUZLAŞMANIN İTİCİ GÜCÜ

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Sürdürülebilirlik Raporu 2023’e ilişkin değerlendirmesinde, “Zorlu koşullara rağmen 2023 yılında başarılı operasyonel ve finansal sonuçlar elde ettiğimizi duyurmaktan çok gururluyum” dedi. Elektrik şebekesi operasyonları, hizmetleri ve ürünleri aracılığıyla kendilerini karbonsuzlaşmanın itici gücü olarak konumlandırdıklarını ifade eden Murat Pınar şöyle devam etti:

“Sorumlu yatırım vizyonumuz doğrultusunda, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunu desteklemek için 2023 yılında şebeke yatırımlarımızı 2022 yılına kıyasla yüzde 200’ün üzerinde artırarak, enerji alt yapımızı önemli ölçüde güçlendirdik. Bu yatırımlar sadece şebeke kalitemizi artırarak kesintisiz enerji arzına ve başarılı bir enerji dönüşümüne katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda hem topluma hem de çevreye karşı sorumluluğumuzu bir kez daha pekiştiriyor.” 

50'YE YAKIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

Kurumsal müşterileri için güneş enerjisi santrallerinin yanında, aydınlatma dönüşüm projeleri ve proses verimlilik uygulamaları da dahil olmak üzere 50’ye yakın enerji verimliliği projesine imza attıklarını anlatan Murat Pınar, “Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine yönelik enerji dönüşümüne liderlik etmeye devam ediyoruz. Eşarj ile geleceğin sürdürülebilir ulaşım alt yapısını geliştirme vizyonumuz doğrultusunda 2023 hedeflerimizi gerçekleştirdik, ulaştığımız 1.300 istasyon ile ağımızı büyütmeye devam ediyoruz” dedi. 

PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR

Enerjisa Enerji olarak, daha akıllı ve yeşil bir dünya ve herkes için daha iyi bir gelecek için faaliyet ve çalışmalarına devam edeceklerini anlatan Pınar “Paydaşlarımıza, müşterilerimize, yatırımcı ve iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza sürdürülebilir yarınlara doğru ilerlerken verdikleri destek için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Enerji Günlüğü