Enerji piyasası verilerine erişimde üyelik şartı

Enerji piyasalarında şeffaflık için yeni adım: Piyasa işleticisi EPİAŞ tarafından yönetilen Şeffaflık Platformu’na isimsiz girişe son veriliyor, 19 Ağustos itibariyle üyelikle giriş zorunlu. 

Enerji Günlüğü - Öngörülebilir ve sağlıklı bir enerji piyasası için oluşturulan şeffaflık platformunun kullanımı için platforma üyelik zorunluluğu getiriliyor.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nden (EPİAŞ) alınan bilgiye göre piyasa paydaşları ile kullanıcılara daha güvenilir hizmet sunmak amacıyla Şeffaflık Platformu ile web servislerine erişim yöntemi güncelleniyor.

Hizmete erişim yönteminin geliştirilmesi kapsamında şeffaflık Platformuna ve web servislere erişimin kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleştirilmesi zorunluluğu getiriliyor. 

Yeni kullanıcı giriş sisteminin test edilmesi ve sistemlerin entegrasyonunun tamamlanması amacıyla 30 Temmuz 2024 tarihinde test ortamı kullanıma açıldı. Bu kapsamda, yeni kullanıcı giriş modülü ve web servislerinin test edilmesi ve geri bildirimlerin paylaşılması için kullanılacak iki adres duyuruldu. Bu adresler şöyle: 

Test ortamı erişim linki: https://seffaflik-prp.epias.com.tr/home

Web Servislerin kullanımı kılavuzu linki: https://seffaflik-prp.epias.com.tr/documentation/web-service-user-guide

Kullanıcıların test ortamında karşılaşabilecekleri herhangi bir sorun veya geri bildirim için https://yardim.epias.com.tr adresindeki yardım masasına başvurmaları istendi. 

19 Ağustos 2024 tarihinden itibaren kullanıcı giriş sistemi aktif hale gelecek. Bu tarihten sonra Şeffaflık Platformu verileri ile web servislerinesadece kullanıcı girişi ile erişilebilecek.