Enerji Bakanlığına 6 bilişim personeli alınacak

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere 6 (altı) Sözleşmeli Bilişim Personeli alacak. Başvurular 2-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere, 6 (altı) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacağını açıkladı. 

SÖZLÜ SINAVA GİRME KOŞULLARI

Açıklamaya göre, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; 2022 veya 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Sınavı (YDS), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) veya bu dilde yapılan eş değerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen (CAE, CPE, TOEFL IBT, PEARSON PTE Akademik, vb.) diğer yabancı dil sınavlarından alınan yabancı dil puanı esas alınacak. 

KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayların KPSS puanları 70 (yetmiş) olarak hesaplanacak. Yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyen adayların ise yabancı dil puanları 0 (sıfır) olarak hesaplanacak. 

SADECE BİR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Adaylar, ilan edilen pozisyonlardan yalnızca birisi için başvuru yapabilecekler. Sınava katılmaya hak kazanacak adaylar, puanlarına bakılmak suretiyle belirlenecek. Her bir pozisyon için son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecek. 

SON BAŞVURU TARİHİ 13 EYLÜL

Başvurular 02/09/2024 tarihinde başlayıp 13/09/2024 tarihinde sona erecek. 

BAŞVURULAR SADECE ONLİNE YAPILABİLECEK

Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanmak suretiyle yapacak. Adaylar başvuru için gerekli belgeleri başvuru sisteminde belirtilen yerlere yükleyecekler. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak. Posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecek. 

Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacak. Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacak. 

Eksik belge içeren başvurulara sahip veya aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.