Emirates Mühendislik Merkezi için GES kuracak

Dünyanın önemli havayolu şirketlerinden Emirates, Mühendislik Merkezi’nin enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için temiz enerji yatırımı yapacak.

Enerji Günlüğü - Emirates, enerji verimliliğini ve sürdürülebilirliği artırmaya yönelik önemli bir adım atarak, Dubai'deki Emirates Mühendislik Merkezi'nde büyük ölçekli bir güneş enerjisi projesi başlatacak. Şirket, proje için Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu.

2024 Dünya Yeşil Ekonomi Zirvesi'nde yapılan anlaşmanın imza törenine, Dubai Yüksek Enerji Konseyi Başkanı ve Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum ve Dubai Yüksek Enerji Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) Genel Müdür ve CEO'su Saeed Mohammed Al Tayer katıldı. 

20 YILLIK İŞLETME VE BAKIM

İş birliği kapsamında gerçekleştirilecek olan proje, Emirates Mühendislik Merkezi'ndeki fotovoltaik (PV) sistemlerinin geliştirilmesi, mühendisliği, tedariki, inşası, test edilmesi ve devreye alınmasının yanı sıra 20 yıllık işletme ve bakım hizmetlerini de içeriyor.

Toplam 39 bin 960 güneş panelinin kurulmasıyla birlikte bu panellerin, tesisin yıllık enerji tüketiminin %37'sini karşılayacağı öngörülüyor. Tam kapasitede çalıştığında ise her yıl CO2 eşdeğer emisyonlarını 13 bin tondan fazla azaltması bekleniyor. Toplam kapasite 23.177 kWp olarak planlanırken, yıllık üretimin 34.301.960 kWh olacağı tahmin ediliyor.

FOSİL KAYNAKLARA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

İşletme ve bakım için yapılan 20 yıllık anlaşma ile fotovoltaik enerji sistemleri, Emirates Mühendislik Merkezi'nin temiz enerji kullanıp verimli bir şekilde çalışmaya devam etmesini temin ederek uzun vadede çevresel fayda sağlayacak. Bu proje, her iki şirketin de BAE'nin yenilenemeyen enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltmaya ve düşük karbonlu bir geleceğe doğru ilerlemeye odaklanan sürdürülebilirlik gündemini desteklemeye yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Dubai'de Emirates'in sahip olduğu ve yönettiği, güneş paneli kurulumları yapılmış diğer tesisler arasında Emirates Uçuş İkram Hizmetleri Tesisi ve bir spor tesisinde bölgenin ilk ve en büyük güneş enerjili otoparkına sahip olan Sevens Stadyumu yer alıyor.