Edirne’de depolamalı RES’e 2 milyar 340 milyon TL yatırım

Yıldızlar Grup, 2 milyar 340 milyon TL yatırımla Edirne’de 180 MW kurulu gücünde Küçükevren Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Keşan ve İpsala ilçeleri sınırları içinde 180 MW kurulu gücünde Küçükevren Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 180 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Yıldızlar Grup Elektrik Üretim AŞ tarafından Edirne İli, Keşan İlçesi, Beğendik Beldesi ve Lalacık, Maltepe ve Yenice Çiftlik Köyleri ile İpsala İlçesi, Pazardere, Hacıköy, İbriktepe, Tupçular ve Korucuköy Köyleri sınırları içinde 180 MW kurulu gücünde Küçükevren Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 2 milyar 340 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde 60 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 8293 hektarlık RES santral sahasının 9213 m2 kısmında 1 adet 180 MWh kapasiteli lityum-iyon teknolojili elektrik depolama tesisi kurulacak. 

Santralde yılda 720 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilecek olan enerji yeni tesis edilecek Uzunköprü Havza TM’ye bağlantı üzerinden şebekeye aktarılacak. Şebekeye verilemediği durumlarda 180 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisinde depolanacak.

Enerji Günlüğü