EBRD’den Borusan EnBW’ye 60 milyon dolar kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Borusan EnBW Enerji'ye iki rüzgar enerjisi projesi için 60 milyon dolar kredi verecek.

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Borusan EnBW Enerji'ye Sivas ve Tekirdağ'da toplam 116 MW'lık karasal rüzgar enerjisi kapasitesinin geliştirilmesi ve inşası için 60 milyon dolar (55 milyon euro) tutarında kredi sağlıyor. 

EBRD'den yapılan açıklamaya göre, Borusan Holding ve EnBW AG'nin ortak girişim şirketi olan firma şu anda 730 MW yenilenebilir kurulu kapasite işletiyor ve inşa halindeki projeler tamamlandığında 935 MW kurulu kapasiteye ulaşacak. Rüzgar enerjisi yatırımları, 382 GWh yenilenebilir enerji üreterek yıllık CO2 emisyonunu 243 bin ton azaltacak.  

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ TEŞVİK EDİLECEK

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, “Balabanlı Rüzgar Enerjisi Santralimizin (RES) kapasite artırımı ve Pelit RES, enerji arz güvenliğinin sağlanması, uygun fiyatlı enerji temini ve iklim değişikliğiyle mücadele açısından kritik öneme sahip. Bu projelerin bir diğer önemli ayağı ise kapsayıcılık. Yenilenebilir enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınların işgücüne katılımını desteklemek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. 

Borusan EnBW Enerji, proje kapsamında erkek egemen enerji sektöründe fırsat eşitliği politikalarını geliştirerek ve sahadaki teknik pozisyonlarda kadın temsilini artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye devam edecek. Borusan EnBW Enerji ayrıca iklimle ilgili riskler ve fırsatlarla ilgili olarak yönetişim ve hesap verebilirlikte iyileştirmeler uygulayacak.