Dünyanın petrolcüleri İstanbul`da buluşacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri'nin sponsorluğunda yapılacak 2017 Dünya Petrol Kongresi, yaklaşık 25 bin kişiyi Türkiye'ye (İstanbul) çekecek.Türkiye...

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri'nin sponsorluğunda yapılacak 2017 Dünya Petrol Kongresi, yaklaşık 25 bin kişiyi Türkiye'ye (İstanbul) çekecek.

Türkiye Petrolleri'nin (TP) ev sahibi ülke ana sponsoru olduğu, 9-13 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 22. Dünya Petrol Kongresi'nin tanıtımı İstanbul'da yapıldı.

Dünya Petrol Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Milli Komitesi Genel Sekreteri Burcu Günal'ın verdiği bilgiye göre, kongreye 100'den fazla ülkeden 20 bini aşkın katılımcı, 5 bine yakın delege, 500'ün üzerinde şirketin üst yöneticisi ile 50'ye yakın hükümet temsilcisi katılacak.

Günal, "Enerji Geleceğimize Köprüler" temasıyla gerçekleştirilecek kongre için makale çağrıları Ocak 2016'da başlayacak.

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth da "Dünya Petrol Kongresine üye ülkeler küresel petrol ve doğalgaz üretim ve tüketiminin yüzde 95'ini karşılamaktadır. Kongre için oldukça geniş kapsamlı bir program hazırlandı. Petrol dünyasının önde gelen 100'e yakın uzmanı bu kongrede oturum başkanı veya moderatör olması için şimdiden seçildi" dedi.

CNR Expo Fuar Alanı'nda 40 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek kongre; sergi alanı satışları, sponsorluk ve delege gelirlerinden sağlanacak 25 milyon Euro'luk bütçeyle yürütülecek. Bütçeden elde edilecek kârın, ülke içerisinde bir projeye dönüştürülmesi planlanıyor."