Dost Enerji BERGRES’te GE türbinlerini kullanacak

Dost Enerji’nin İzmir’in Bergama ilçesinin yakınlarında kuracağı 70 megavatlık rüzgar santrali BERGRES'te 22 adet GE türbin kullanılacak.

Enerji Günlüğü - Dost Enerji’nin İzmir’in Bergama ilçesinin yakınlarında kuracağı 70 megavatlık (MW) rüzgar santrali BERGRES'te 22 adet yerli katkılı General Electric (GE) türbini kullanılacak. 

Dost Enerji, İzmir Bergama yakınlarında geliştirdiği rüzgar santrali projesi BERGRES'te türbin seçimini yaptı. Dost Enerji, GE'den toplam 70 MW'lik 22 adet türbin almak üzere anlaşma imzaladı. Türbinlerden 21 adedi GE3.2-103 ve 1 adedi GE2.75-103 olarak belirlendi. GE, yeni kurulacak türbinlerin beş yıl boyunca servis ve bakım çalışmalarını da üstlendi. 

DOST ENERJİ 185 MW'YE YÜKSELECEK

Ocak 2017’de kurulumun başlanacak BERGRES'in Mayıs 2017’de de ticari operasyona başlaması hedefleniyor. Santral sayesinde yılda 145.000 ton karbondioksit salımı engellenecek. BERGRES ile birlikte Dost Enerji’nin 115 MW'lik mevcut rüzgar kurulu gücü toplam 185 MW’a yükselecek. Dost Enerji'nin İzmir Bergama'da 60 MW'lik Yuntdağ, İzmir Urla'da 25 MW'lik KORES ve Manisa Kırkağaç'ta 30 MW'lik GERES santralleri bulunuyor.  

AKPINAR: HEDEF AKILLI TÜRBİNLERLE DAHA İYİ SONUÇ

Dost Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Akpınar, “BERGRES Rüzgar Enerji Santrali Projesi için enerji üretimindeki deneyimli ve akıllı rüzgar türbin teknolojisine sahip GE ile ilk işbirliğimizi gerçekleştiriyoruz. GE’nin akıllı türbinleri daha verimli sonuçlar almamızı sağlayacak ve BERGRES projesi ile üreteceğimiz 70 MW elektrik ile yılda 145.000 ton karbondioksit salınımını engelleyeceğiz. Bu projede birlikte yol alıyor olmaktan ve ülkemizin enerji hedeflerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

ÖZSOY: VERİMLİLİK ODAKLI TEKNOLOJİLER

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, “GE olarak ülkemizin rüzgar enerjisi kaynağının en verimli şekilde kullanılmasını destekliyor ve bu alanda yenilikçi ve verimlilik odaklı teknolojiler geliştiriyoruz. Dost Enerji ile işbirliğimiz kapsamında bu teknolojileri Türkiye’de geliştirmekten, rüzgar türbin komponentlerini ülkemizde üretmekten ve yerel üretime katlı sağlamaktan ayrıca gurur duyuyoruz. İşbirliğimizin ülkemizin yenilenebilir enerji portföyüne sağlayacağı katkının artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.