Depolamalı RES için Enerjisa Üretim - Kontrolmatik işbirliği

Türkiye’nin en büyük yenilenebilir elektrik üreticilerinden Enerjisa Üretim ve Kontrolmatik arasında güçlü yönlerini birleştirerek enerji depolama çözümlerinde kullanmayı amaçlayan bir mutabakat sözleşmesi yapıldı.

Enerji Günlüğü -   Enerjisa Üretim  ve  Kontrolmatik  arasında mutabakat sözleşmesi imzalandı.Konuyla ilgili olarak Enerjisa Üretim Genel Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ve ilgili şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı. 

Mutabakat Sözleşmesi kapsamında; Enerjisa Üretim’in, Kontrolmatik Teknoloji iştiraklerinden Progresiva Enerji Yatırımları’nın Tekirdağ’da kurulacak 250 MW’lık Rüzgar Enerji Santrali ve 1.000 MW'lık Enerji Depolama Tesisi projelerinde çözüm ortağı olması planlandı.

Kontrolmatik Teknoloji’nin ise başta 500 MW kapasiteli enerji depolama tesisi olmak üzere Enerjisa Üretim portföyünde yer alan ve gelecekte yer alması muhtemel tüm depolamalı rüzgar santrallerinin elektrifikasyon ve trafo merkezlerinin anahtar teslim kurulumları ile, bu projelerin enerji depolama sistemleri tedarikinde yine Kontrolmatik iştiraklerinden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.’nin çözüm ortağı olması planlanıyor.  Enerjisa Üretim’in dijital oluşumu Hollanda merkezli Senkron Energy Digital Services ise projenin dijital çözüm ortağı olarak konumlanıyor.

"İKİ YIL İÇİNDE HER ÜÇ RES'İN BİRİ ENERJİSA ÜRETİM İMZASI TAŞIYACAK"

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, stratejik iş birliği kapsamında yaptığı açıklamada, “Gerçekleştireceğimiz yatırımlarla önümüzdeki iki yıl içinde Türkiye’de dikilen her üç rüzgar türbininden birisi Enerjisa Üretim imzasını taşıyacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarında üretimin stabilitesini sağlamak ve santrallerden sürekli enerji üretmek ise depolamalı sistemler sayesinde mümkün hale gelecek. Bu nedenle bu yatırımlar, ülkemiz açısından kritik önem taşımaktadır. Yenilenebilir enerji tarafında en büyük yatırımcılardan biri olarak Türkiye’nin enerji ekosistemine büyük güç sağlayacak depolamalı santral yatırımlarında da yine çok önemli bir öncülüğe imza atıyoruz. Kontrolmatik ile yaptığımız bu kıymetli işbirliğiyle alanlarında uzman iki büyük organizasyon olarak ülkemizin depolamalı RES kategorisindeki en yüksek kurulu güç projelerini birlikte gerçekleştireceğiz. Sektör tecrübesini dijital mahareti ile birleştiren Senkron Energy şirketimizin ise projede teknoloji ortağı olarak yer alması bizim için ayrıca önem arz ediyor. Yenilenebilir enerjinin, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına önemli rol oynadığının bilinciyle, iş birliğinin hem ülkemizin yararına olmasını hem de sektörümüzün ilerlemesine değerli katkılar sağlamasını diliyoruz. Tüm paydaşlar için hayırlı olsun’’ ifadesini kulandı.

"İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, geçtiğimiz hafta dış finansman kullandıkları Progresiva Enerji Yatırımları’nın Tekirdağ RES ve Enerji Depolama Tesisi yatırımı için Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Enerjisa Üretim’le çalışacak olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Dünyanın önde gelen teknoloji, mühendislik ve enerji şirketleri arasında güçlü bir Türk markası olarak yer alma hedefiyle ilerlediklerini kaydeden Aslanhan, ‘’Türkiye, özellikle yenilenebilir enerji alanında çok büyük bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. Türk şirketleri bu alanda dünya standartlarında hizmet sağlıyor. Biz de küresel bir marka olmanın gerekliliklerinden biri olarak kendi ülkemizde en iyilerle işbirliği yapmayı önemsiyoruz. Hem rüzgâr santralimizin kurulum ve işletme süreçlerinde hem de ülkemize kazandırmaktan gurur duyduğumuz GWh saat kapasitesindeki enerji depolama tesisimizin piyasa faaliyetlerinde Enerjisa Üretim’le çalışma arzusu içerisindeyiz. Biz de hem Kontrolmatik Teknoloji hem de iştiraklerimizden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri olarak mühendislik, uçtan uca proje yönetimi ve enerji depolamada alanlarında uluslararası standartlardaki bilgi ve becerilerimizi Enerjisa Üretim’in depolamalı rüzgâr enerji projelerinde kullanma fırsatı yakalamayı hedefliyoruz. Ülkemizin teknoloji, mühendislik ve enerji alanlarında yarattığı farkı uluslararası arenada daha da görünür kılmak için çalışmaya ve Enerjisa Üretim’le farklı alanlarda işbirliği fırsatları aramaya devam edeceğiz” dedi.