Dalaman Havalimanında akaryakıt depolama tesisi kurulacak

İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri A.Ş., 17 milyon TL yatırımla  Muğla Dalaman Havalimanında toplam 2120 m3 kapasiteli Akaryakıt Depolama Tesisi kuracak.

Enerji Günlüğü - Muğla İli, Dalaman İlçesi, Dalaman Havalimanında İstanbul Jet Havacılık tarafından her biri 1060 m3 kapasiteye sahip 2 adet akaryakıt depolama tankı kurulacak.

Muğla Dalaman Havalimanında uçuş seferlerinde yaşanan artış akaryakıt talebine yol açtı. Dalaman Havalimanı sınırları içerisinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Muğla Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğü’nden kiralanan alanda İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri A.Ş. tarafından uçaklara ve özel jet uçaklarına gerekli olan sektörel yakıtın depolanması için Akaryakıt Depolama Tesisi kurulması planlanıyor. 17 milyon TL değerindeki proje kapsamında yurtiçi ve yurt dışına, giden ve gelen Türk ve Yabancı Bayraklı havayolu ulaşım hizmetini sağlayan uçaklara ve özel jet uçaklarına gerekli olan yakıt ikmali sağlanacak.

Yaklaşık 4 bin m2 alanda kurulacak tesiste her biri 1060 m3 kapasiteye sahip 2 adet akaryakıt depolama tankı kurulacak. Depolanacak olan yakıt tipi Jet-A1 yakıt türü olacak. Dalaman Havalimanı sınırları içerisinde farklı lokasyonlarda özel firmalara ait depolama tankları bulunuyor.

Enerji Günlüğü