CW Enerji Ar-Ge Merkezi kurma çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Antalya merkezli güneş enerjisi şirketi CW Enerji, AR-GE Merkezi kurma hedefi çerçevesinde bölge üniversiteleri ile bilimsel işbirliği...

Enerji Günlüğü - Antalya merkezli güneş enerjisi şirketi CW Enerji, AR-GE Merkezi kurma hedefi çerçevesinde bölge üniversiteleri ile bilimsel işbirliği yapacak.

Tamamı 'Endüstri 4.0' ile kurulan Avrupa'nın en büyük PV fabrikasına sahip CW Enerji, AR-GE atılımlarına hız kazandırdı. Türkiye'de yüzde 100 otomasyon ile üretim yapan CW Enerji, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile bilimsel işbirliği görüşmelerine başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde güneş paneli üreten CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi yöneticileri, ürün geliştirme ve bilimsel işbirliği için SDÜ heyeti ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

AR-GE MERKEZİ KURMAK İSTİYORUZ

CW Enerji Direktörü Endüstri Mühendisi Emrah Kabayel SDÜ ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISBÜ) ile uzun soluklu bilimsel çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, “Temaslarda bulunduğumuz Yenilikçi Teknolojiler Merkezi’nizin donanımları oldukça etkileyici. Gelecek hafta içerisinde CW Enerji Ar-Ge ve Ür-Ge ekibimizle tam kadro olarak SDÜ ve ISUBÜ’ye tekrar gelerek karşılıklı olarak çalışma alanlarımızı belirleyeceğiz. Antalya’da 2 tane güneş paneli üretim fabrikamız var. Güneş paneli üretiminde Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer alıyoruz. Türkiye'nin en büyük sinyalizasyon üreticisi firmasıyız. Sinyalizasyonda Orta ve Kuzey Afrika'da pazarın yüzde 60'lık dilimine hâkimiz. Şu anda Avrupa'nın en büyük güneş enerji paneli fabrikasını faaliyete aldık. Fabrika 45 bin m2 yüzölçümlü alanda konuşlu yıllık 750 megavat güneş enerji paneli üretim kapasiteli ve full otomasyon üretim bandına sahip. 'Endüstri 4.0' normlarında inşa ettik. Bu yönü ile de Avrupa'nın en büyük güneş enerji paneli fabrikası olacak. Süleyman Demirel Üniversitesi ile bilimsel işbirliği yapmak için buradayız. SDÜ ile uzun soluklu çalışmalar yapmak istiyoruz. SDÜ TTO, Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Göller Bölgesi Teknokenti ile çalışmak istiyoruz. Fotovoltaik panel (PV) üretiminde lider kuruluşuz. Üretim bandında 400, sahada 600 çalışanımız var. Ar-Ge'yi çok önemsiyoruz. Grubumuz bünyesinde 55 mühendis görev alıyor. Ar-Ge Merkezi kurmak istiyoruz” dedi.

Batı Akdeniz Bölgesi'nde en eski mühendislik programının 21 Şubat 1976 tarihinde kurulan Isparta Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olduğunu belirten Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ ile CW Enerji arasında verimli, faydalı, katma değeri yüksek bilimsel işbirliği doğacağına inandığını belirtti. 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş da 24 Ekim'de öğrencilerin de katılımıyla CW Enerji'den internet kanalıyla canlı bağlantı gerçekleştirileceğini ve buna süreklilik kazandıracaklarını bildirdi.