Çin Ağustos’ta kömür üretimini arttırdı

Çin'in kömür üretimi Ağustos ayında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 artarak 396,55 milyon ton oldu. 

Enerji Günlüğü - Çin'in Ağustos ayında kömür üretimi elektrik ve kimyasal talebindeki artışla yükseldi.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun Cumartesi günü açıkladığı verilere göre, dünyanın en büyük kömür üreticisi Çin geçen ay 396,55 milyon ton kömür çıkardı. Çin'in kömür üretimi 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki yıla göre %2,8 artarken, Temmuz ayındaki 390,37 milyon tona göre de artış gösterdi. 

SICAKLAR ELEKTRİK TALEBİNİ ARTTIRDI

Temmuz ayı Çin için kayıtlara geçen en sıcak ay oldu ve sıcak hava dalgaları Ağustos ayında da devam ederek ev ve işyerlerinin klimalarını açmasıyla elektrik talebini artırdı. 

KÖMÜRDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ %4 ARTTI

Hidroelektrik üretimindeki düşüşle birlikte bu durum Çin'in termik enerji üretimini geçen ay yeniden büyümeye itti. Çin'de çoğunlukla kömürden elde edilen termik enerji üretimi bir yıl öncesine göre %3,7 artarak 614,9 milyar kilovat saate (kWh) ulaştı. 

Hidroelektrik üretimi ise Temmuz ayındaki %36,2'lik büyümeye kıyasla %10,7 arttı. 

Analistlere göre, enerji sektörünün yanı sıra kömürden kimya endüstrisine olan talep de güçlü seyrediyor. İstatistik bürosunun verilerine göre, yılın başlarında güvenlik denetimleriyle sınırlanan Ocak-Ağustos dönemindeki üretim bir önceki yıla göre %0,3 düşerek 3,05 milyar tona geriledi.