bp’nin kârı yüzde 6,5 arttı

İngiltere merkezli enerji şirketi bp, yılın ikinci çeyreğinde 2,75 milyar dolar kâr açıkladı. Şirket kârını bir önceki yıla göre %6,5 arttırdı.

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi bp, 2024 yılı ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket yılın ikinci çeyreğinde, gaz pazarlama ve ticaretindeki daha düşük vergilendirme ve güçlü yakıt marjlarının etkisiyle kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 arttırarak 2,75 milyar dolar kâr elde etti. Beklenti şirketin 2,6 milyar dolar kâr elde edeceği yönündeydi.

HİSSE SENETLERİ RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALDI

bp bugün açıklanan 2. çeyrek bilançosunda hisse başına 1 dolar kazanç elde ederek 0,91 dolar yönündeki beklentiyi aşarken 47,30 milyar dolar hasılat elde ederek 52,43 milyar dolar hasılat yönündeki beklentinin altında kaldı. 

Şirket, yüksek petrol fiyatları ve perakende satışların zayıf rafineri iş kolunu telafi etmesiyle kaydettiği olumlu sonuçların ardından temettüsünü arttırdı ve hisse geri alım programını genişletti. Enerji geçiş stratejisi ve 2025 kazanç hedeflerine ulaşamayacağı konusundaki yatırımcı endişeleri nedeniyle bp’nin hisse senetleri, bu yıl rakiplerinin gerisinde kaldı.