Beta Enerji halka arz için SPK’ya başvurdu

Türkiye transformatör markalarından Beta Enerji, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Enerji Günlüğü - Beta Enerji, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) liderliğini ve Yatırım Finansman Menkul Değerler'in (YF) eş liderliğini üstlendiği halka arzda, 47 milyon 250 bin TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 5 milyon 250 bin TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde olmak üzere toplam 52 milyon 500 bin TL nominal değerli paylar, sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemiyle satışa sunulacak.

“İLK ADIMIMIZI ATTIK”

Beta Enerji İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Ünal, halka arz için ilk adımı attıklarını belirterek, “Yıllık dağıtılabilir karımızın asgari %30'unu temettü olarak dağıtmayı hedefliyoruz. Beta Enerji olarak büyüme yolculuğumuza ortak etmeyi istediğimiz yatırımcılarımıza böylece daha fazla değer sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.