Bayraktar: Doğalgazda Türk harmanı elde ediyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin hem bölgenin hem Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkı sağlayarak doğal gazda merkez ülke olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Enerji Günlüğü - ABD Houston’da düzenlenen Gastech 2024 Bakanlar Oturumu’nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji dönüşüm vizyonunu anlattı. 

Özellikle doğal gaz alanında yapılan alt yapı yatırımları ve arz çeşitlendirmesi ile elde edilen potansiyele vurgu yapan Bayraktar, “Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimimizi artırarak ve Karadeniz’de yeni sondaj çalışmaları yaparak enerji arzında yerli kaynaklarımızın payını artıracağız. 

Uluslararası enterkonneksiyon hatlarımız ve yeniden gazlaştırma altyapımız ile birçok farklı kaynaktan doğal gaz tedarik edebiliyoruz. Kendi gazımız, boru hatlarımız ve güçlü yeniden gazlaştırma kapasitemiz sayesinde doğal gaz alanında adeta bir Türk harmanı elde ediyoruz. 

Bu sayede hem bölgemizin hem Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkı sağlayarak doğal gazda merkez ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.