Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 adet hizmet ve eserin açılışını Ankara Voleybol Federasyonun Salonu'nda gerçekleştirdi. Açılışlar İstanbul, Artvin, Diyarbakır, Aydın, Malatya, Sinop ve Antalya'daki tesislerle kurulan canlı bağlantılarla Başbakan Erdoğan tarafından; 12.12.2012 tarihinde yapıldı. 112 adet hizmet ve eserin açılışı ile ilgili reklam afişlerinde de tarih vurgulanarak: "Geleneği bozmadık. 10.10.2010'da 110 tesisi, 11.11.2011'de 111 tesisi hizmete aldık. Bugün de toplam maliyeti 16 milyar TL olan 112 dev tesisi milletimizin hizmetine sunuyoruz." denilmişti.
Programın başında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan birer konuşma yaptı. Daha sonra da kürsüye Başbakan Erdoğan geldi. Erdoğan, konuşmasının sonunda programa katılan bakanları, milletvekillerini ve aralarında Recai Kutan'ın da bulunduğu davetlileri sahneye davet etti ve sırasıyla açılışları gerçekleştirdi.
Açılış programında ilk olarak Artvin'e bağlantı yapıldı ve Erdoğan'ın "Ya Allah Bismillah" deyişiyle açılışlar gerçekleştirildi. Ardından Malatya'ya bağlantı kuruldu ve Turgut Özal Barajı ile Recai Kutan Barajı'nın açılışı gerçekleştirildi.
Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in bulunduğu Diyarbakır ile bağlantı kuruldu. Burada bir sulama kanalının açılışı gerçekleştirildi. Antalya'ya gerçekleştirilen bağlantıda ise AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ile bağlantı kuruldu ve burada Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Antalya'dan sonra sırasıyla Aydın ve Sinop ile bağlantı kuruldu. Aydın'da içme suyu tesisleri Sinop'ta ise Boyabat ve Durağan sulama tesisleri hizmete açıldı.
Açılış programında son olarak da İstanbul'la bağlantı kuruldu. Burada da Melen İçme Suyu Tesisleri'nin açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yapılan canlı bağlantı ile gerçekleştirildi. Açılışı yapılan eserler arasında; 26 baraj, 2 gölet, 30 sulama tesisi, 26 özel sektör HES projesi, 9 içme suyu projesi, 4 taşkın koruma tesisinin yanı sıra şehir ormanları, bal ormanları, orman içi dinlenme yerleri, yangın havuzları ve göletleri, orman yolları, otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), deniz OMGİ'leri, milli park projeleri, milli ağaçlandırma seferberliği, Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi, 'Okullar Hayat Olsun Projesi', yol kenarı ağaçlandırmaları, Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi ve 2 adet meteorolojik radar bulunuyor.