Avrupalı elektrikli araç sürücüsü için tek sorun şarj süreleri

Avrupalı her 10 elektrikli araç (EV) sürücüsünden 8'i EV'lerini içten yanmalı motorlu (ICE) araca tercih ediyor.

Enerji Günlüğü - Avrupalı sürücüler, elektrikli araçların sürüş keyfi ve çevresel faydalarından memnun olsalar da şarj sürelerinden şikayetçiler. 

Petronas Madeni Yağlar (PLI) tarafından Pazar Araştırma Şirketi GiPA’ya yaptırtılan Avrupa Elektrikli Araç Trendleri Araştırması’na göre, günlük şarj ihtiyacı Avrupalılar arasında elektrikli araç memnuniyetini düşürse de elektrikli araçların sürüş deneyimi geleneksel araçlara göre daha çok tercih ediliyor. Bugün hem elektrikli hem de içten yanmalı araç sahibi olan her dört sürücüden neredeyse üçü, tercihen elektrikli araçlarını kullanmaya öncelik veriyor.  

Araştırmaya göre, Avrupalı her 10 elektrikli araç (EV) sürücüsünden 8'i EV'lerini içten yanmalı motorlu (ICE) araca tercih ediyor. Yakıttan tasarruf etmek, ileri teknolojiden yararlanmak ve düşük emisyon sağlaması elektrikli araç satın almak için en önemli nedenler arasında sayılıyor. Ayrıca, sürücülerin %80'i elektrikli araçların daha yumuşak ve sessiz bir sürüş deneyimi sunduğu konusunda hemfikir. 

EN DÜŞÜK MEMNUNİYET ŞARJ SÜRELERİNDE

Şarj sürelerine ilişkin memnuniyet 7,7 ile tüm kıstaslar arasında en düşük sırada yer alırken, elektrikli araç sahiplerinin üçte ikisi araçlarını günde en az bir kez şarj ediyor.