Avrupa'dan Ukrnafta’ya acil dağıtık enerji üretimi için finansal destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD, Ukrayna devlet petrol ve gaz üretim şirketi Ukrnafta’nın acil esnek enerji üretim projesine destek olacak. 

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ukrayna’nın devlet ait petrol ve gaz çıkarma şirketi Ukrnafta’ya destek olmak için bir projeyi finanse etmeyi düşünüyor. 

Ukrayna’da esnek dağıtık enerji üretimine yönelik acil ihtiyaca yanıt olarak Ukrnafta, 2024 yılında kendi gazını kullanarak enerji ve ısı eş üretim programını başlattı.

EBRD’nin, Ukrayna’nın en büyük perakende yakıt zincirlerinden birinin işletmecisi olan Ukrnafta’nın, yüksek enerji ve ısı açığını gidermek için elektrik ve ısı üretim tesislerinin inşasını finanse etmesi bekleniyor.

Projenin, 2024-2025 döneminde aşamalar halinde uygulanacak toplam tahmini 70 MW güce ihtiyacı var. 

Ukrnafta, EBRD ile yakın işbirliği halinde, en uygun tedarik ve uygulama stratejisini geliştirmek üzere gerekli ekipmanın olası üreticileri ve tedarikçileriyle pazarlık halinde. Etkinliğin temel amacı, Ukrayna’daki mevcut durum bağlamında acil ve olası ürün bulunabilirliğini değerlendirmek ve pazarın risk iştahını test etmek. 

Proje için tüm tedariklerin, EBRD Tedarik Politikaları ve Kuralları (Rev. Mayıs 2022, https://www.ebrd.com/procurement/project-procurement/policies-guidelines.html) hükümlerine tabi olacağı açıklandı.

İlgilenen üreticiler ve tedarikçiler, 15 Ekim 2024’te saat 14:00’te (İngiltere saati) yapılacak pazar danışma etkinliğine katılabilecek. 

Etkinliğe katılmak isteyen ilgili şirketlerin bir anketi doldurmaları isteniyor. Cevapların, Ukrnafta ve Banka’nın pazar endişelerini belirlemesine yardımcı olması hedefleniyor. Elde edilecek verilerin, tedarik stratejilerini belirlemeye temel teşkil edeceği kaydediliyor.