ATSO Başkanı Çetin: Antalya'da işletmelerin elektrik faturaları ertelensin

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’daki işletmelerin elektrik faturası ödeme tarihlerinin, yoğun sezona yani yaz mevsimine kadar ertelenmesini istedi. 

Enerji Günlüğü - ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’daki işletmelerin elektrik faturası ödeme tarihlerinin, yoğun sezona yani yaz mevsimine kadar ertelenmesini istedi. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, 2021 yılını değerlendirmek amacıyla basınla bir araya geldiği toplantıda, enerji fiyatlarındaki artışın Antalya’da özel sektörün faaliyetlerine büyük darbe vurduğunu; bu nedenle işletmelerin elektrik faturalarının ödeme tarihlerinin yaz mevsimine kadar ertelenmesini istedi. 

Antalya’da hem tarım hem turizm sektörlerinin yaz aylarında faaliyetinin arttığını kaydeden Davut Çetin, bu iki sektörün kentteki başka sektörlerin de lokomotifi olduğunu söyledi. 

“İNDİRİMLİ ELEKTRİK İSTİYORUZ”
Davut Çetin sözlerini şöyle sürdürdü, “Sonuçta turizm sektörü de tarımda da temel girdilerden biri elektriktir ve meydana gelen olağanüstü fiyat artışları, üye işletmelerimizin belini bükecek noktaya gelmiştir. Dolayısıyla Türkiye’nin soğuk bölgelerinde indirimli doğalgaz kullandırıldığı gibi, Antalya’da da yaz aylarında indirimli elektrik kullandırılmasını talep ediyoruz”.

“YAZA KADAR ELEKTRİKLERİMİZ KESİLMESİN”
2021 sonuna kadar işletmelerin, elektrik ödemeleri için takvim hazırlamadığını belirten Çetin, son zamlardan sonra elektrik ödemelerinin ayrıca planlanması gereken masraf kalemleri arasına girdiğini kaydetti ve “Ticarethanelerde tüketilen elektriğin fiyatının mutlaka düşürülmesine ihtiyaç var. Fakat Bakanımız geçen gün dedi ki ‘elektrikteki desteği kaldıracağız’. Elektrik faturası için kredi almaya çalışan esnaflarımız var. Artık kira bedelini aşan elektrik faturaları söz konusu. Bu konu ticari hayatı sekteye uğratan bir etken haline geldi. Sanayi tesislerimiz, yeme içme sektöründen işletmelerimiz, otellerimiz en azından ödenmemiş fatura nedeniyle elektriklerinin kesilmemesini istiyorlar. Bu işletmelerimiz, yoğun sezonda faturalarını ikişer aylık ödemelerle kısa süre içinde yatırabileceklerdir. Ama kış sezonunda gerçekten darboğaz yaşayan çok sayıda işletmemiz var” diye konuştu.

Şartlar hiç uygun görünmediği halde kentteki işletme sayısının arttığını anlatan Davut Çetin, işletmelerin yumurtaları ayrı sepetlere koyma çabasıyla ikinci, hatta üçüncü faaliyet alanı yaratmaya çalıştığını; bunun da istatistiklerde yatırımların arttığı algısına neden olduğunu da sözlerine ekledi.