Arar Petrol, Mersin’de petrol arayıp depolayacak  

Arar Petrol, Mersin’in Tarsus ilçesinde petrol arayacak. Şirket bu amaçla 1 adet sondaj kuyusu açarak yılda 7 bin 924 ton petrol üretip depolamayı planlıyor. 

Enerji Günlüğü - Mersin’in Tarsus ilçesi sınırları içinde bir adet sondaj kuyusu açılarak yılda 7 bin 924 ton petrol üretilmesi planlanıyor.

Mersin İli, Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi mevkiinde açılacak olan AR/ARR/K/N33-C ruhsat numaralı 8 bin metrekarelik 1 adet lokasyon alanında Arar Petrol Anonim Şirketi tarafından petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 25 milyon 400 bin lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden alınan arama ruhsatı ile ruhsat sahasında 1 adet petrol sondaj kuyusu açılarak yılda 7924 ton (günde 21,71 ton) petrol çıkarılması ve günde 211 m3 petrol depolanması hedefleniyor. 

Açılacak olan İncirgediği-1 kuyusunda maksimum sondaj derinliğinin 1100 m olması öngörülüyor. Kuyularda ekonomik rezerve rastlanması durumunda petrolün çıkarılması ve depolanması faaliyetine geçilecek.

Enerji Günlüğü