Ankara BŞB otoparklarındaki şarj istasyonu yerlerini kiraya verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin muhtelif yerlerindeki 65 şarj istasyonu yerini kiraya vermek için ihale yapacak.

Enerji Günlüğü - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin muhtelif yerlerindeki Belediyeye ait otoparklardaki 65 şarj istasyonu yerini, kiraya vermek için ihale yapacak. 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı (BŞB), Ankara’nın muhtelif yerlerinde bulunan 65 adet elektrikli araç şarj istasyonuna ilişkin Belediyeye ait 130 adet otopark alanı ve açık alanını 5 yıllığına kiraya vermek üzere kapalı teklif usulüyle ihale yapacak. 

İhale; 03 Ekim 2024 tarihinde saat 14.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi, Encümen Toplantı Salonu, Belediye Hizmet Binası, B-Blok, Kat: 1, Emniyet Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No: 5, Yenimahalle, Ankara adresinde yapılacak. 

İhaleye konu olan yerin ihalesi için teklifler bir yıllık muhammen bedel üzerinden verilecek. Toplam 1.625m2 alana ulaşan ihale konusu şarj istasyonu yerleri için yıllık 6.240.000 lira tahmini kira bedeli belirlendi. Bu tutara bağlı olarak isteklilerin 187.200 lira geçici teminat yatırmaları gerekecek. 

İhale şartnamesi, en geç 02 Ekim 2024 günü, saat 16.00’ya kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Gayrimenkul Değerleme ve İhale Şube Müdürlüğü, Belediye Hizmet Binası, B-Blok, Kat: 13, Emniyet Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No: 5, Yenimahalle, Ankara adresinde şahsen başvurarak görülebilecek. Şartname ve ekleri aynı yerden 2.000 TL+KDV bedelle satın alınabilecek. 

Tekliflerin en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı, Belediye Hizmet Binası, B-Blok, Kat: 7, Emniyet Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No: 5, Yenimahalle, Ankara adresine teslim edilmesi gerekiyor.