Adıyaman Üniversitesi, güneş enerji santrali kuracak

Adıyaman Üniversitesi tarafından Adıyaman İli, Besni İlçesinde kendisine tahsis edilmiş 40 bin m2’lik alanda 3750 kWe- 3750 kWp gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü -Adıyaman Üniversitesi, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla güneş enerjisi santrali kuracak. Besni’de kurulacak GES için 95 milyon TL harcanacak.

95 milyon TL değerindeki proje kapsamında güneş enerjisinden faydalanılarak toplam 3750 kWe- 3750 kWp kurulu gücünde elektrik enerjisi üretimi planlanıyor. Söz konusu projede elektrik enerjisi fotovoltaik güneş panelleri kullanılarak üretilecek. Güneş enerji santrallerinde fotovoltaik modüller ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımı ile alternatif enerjiye çevrilecek. Bu proje ile üretilebilecek yenilebilir enerji sera gazı emisyonları azaltılmasına katkı sağlayacak ve hava kirliliği azaltılarak çevresel performans artışı sağlanacak. Proje ekonomik açıdan karlı ve sosyal açıdan uyumlu bir ekonomik kalkınmanın temelini oluşturacak.

Santralde , 6.250 adet panel ( 600 W) , 30 adet (125 kW) inverter kurulacak. Santralde üretilen elektrik Adıyaman Üniversitesi tarafından enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılacak. Üretilen enerjinin doğrudan satışı gerçekleştirilmeyecek. 

Enerji Günlüğü