Abdulvahit Fidan BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne asaleten atandı

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdür Vekili Abdulvahit Fidan, bu göreve asaleten atandı. Fidan, BOTAŞ YK Başkanlığı'nı da üstleniyor.

Enerji Günlüğü - Türikiye'nin doğalgaz alanındaki sistem operatörü konumunda bulunan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü'ne atama yapıldı. 

2024/346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca; Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine, halen Genel Müdür Vekili olarak görev yapmakta olan Abdulvahit Fidan getirildi.   

Abdulvahit Fidan lisans eğitimini ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde; yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi alanında tamamladı. Fidan’ın Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde (ATAUM) Uluslararası İlişkiler konusunda da uzmanlığı bulunuyor. 

BOTAŞ, EXXON VE SHELL'DEN SONRA TOTAL ENERGIES İLE DE LNG ANLAŞMASI İMZALADI

1991 yılında iş hayatına başlayan Abdulvahit Fidan, çeşitli kurum ve kuruluşlarda mühendis olarak görev yaptı. BOTAŞ bünyesinde Mühendis, Müdür, Daire Başkan Yardımcısı, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. İngilizce bilen Abdulvahit Fidan, 03 Ekim 2023 tarihinden bu yana BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü görevlerini vekaleten yürütüyordu.