ABD'de sondaj kule sayısında artış 

ABD’de petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet artışla 481 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 101 seviyesine indi.

Enerji Günlüğü - ABD'de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üç haftalık düşüşün ardından geçen hafta bir adet artarak 586 oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan rapora göre, ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste üç haftalık düşüşün ardından, geçen hafta sınırlı da olsa artış gösterdi. Ülkede bir önceki hafta 2 adet azalan petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı, 11 Ekim 2024 ile sona eren bir haftalık dönemde 1 adet artarak 586 oldu. Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 36 adet daha aşağıda bulunuyor. 

PETROL SONDAJ KUYULARI ARTTI

Petrol sondaj kule sayısı 2 adet artışla 481 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 101 seviyesine indi. İki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 4 olarak belirlendi. 

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 567'si karada, 18'i açık sularda, 1'i iç denizlerde yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 1 adet artarken, açık sularda değişmedi.