1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sel-Tan İnşaat Çinigaz’ın devri için rekabet izni istedi

Sel-Tan İnşaat Çinigaz’ın devri için rekabet izni istedi

Sel-Tan İnşaat ve Çinigaz, Çinigaz’ın Sel-Tan’a devri için rekabet izni istedi.

Sel-Tan İnşaat Çinigaz’ın devri için rekabet izni istedi

Enerji Günlüğü - Sel-Tan İnşaat ve Çinigaz, Çinigaz’ın Sel-Tan’a devri için Rekabet Kurumu’na başvurdu. 

Sel-Tan İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ ve Çinigaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ; Çinigaz’ın Sel-Tan AŞ tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı.  

Rekabet izni talep edilen devir işlemi hakkında bilgi, belge ya da görüş sunmak isteyenler Rekabet Kurumu’na ait web sitesi üzerinden, Birleşme Devralma Başvurularına Bilgi Verme veya İtiraz Başvurusu yapabilecekler.

Kütahya ili ile Tavşanlı, Emet ve Gediz ilçelerinde doğalgaz dağıtımı ve satışı yapan Çinigaz AŞ, 2003 yılında kuruldu. 13 Ocak 2004 tarihinde 30 yıllık doğalgaz dağıtım lisansı alan şirket, 04 Ocak 2005 tarihinde Kütahya Bölgesi'ndeki Doğal Gaz Dağıtım ve Bağlantı Sistemleri'ni Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’den (BOTAŞ) satın alarak gaz dağıtım ve satış faaliyetlerine başladı.

Kanalizasyon sistemleri, içme suyu sistemleri gibi büyük ölçekli altyapı inşaatları alanında uzmanlaşan Sel-Tan İnşaat ise 2005 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) Yapım Hizmet Sertifikası alarak doğalgaz sektörüne yönelik altyapı inşaatları da yapmaya başladı. Şirket 2007 yılından bu yana Torosgaz Isparta Burdur Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin yatırım işlerini de yürütüyor. 

İlgili Haberler