1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ’tan Düzce’ye 267 milyon TL yatırım 

SEDAŞ’tan Düzce’ye 267 milyon TL yatırım 

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ), Düzce’de elektrik dağıtım şebekesine 2024 yılında 47 proje için yaklaşık 267 milyon lira yatırım planlıyor. 

SEDAŞ’tan Düzce’ye 267 milyon TL yatırım 

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz yıl Düzce’nin dağıtım şebekesindeki ihtiyaçlar için 150 milyon TL yatırım yapan SEDAŞ, 2024 yılında 47 proje için yaklaşık 267 milyon lira yatırım planlıyor. 

BAKIM BÜTÇESİ 20 MİLYON TL

SEDAŞ tarafından yıl sonuna kadar planlanan bakım bütçesinin yaklaşık 20 milyon TL olduğu ve kapsamlı saha faaliyetleri ile 892 adet orta gerilim, 1100 adet alçak gerilim direğinin yenileneceği açıklandı.

“ÇALIŞMALARDA %20’LİK İYİLEŞME”

Konuyla ilgili açıklama yapan SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, bu yatırımlarla 41 adet yeni trafo tesisinin devreye alınacağını ve bölgenin elektrik altyapısının daha da güçlendirileceğini kaydetti. 

Bir önceki yıla göre şikâyet sayılarında yüzde 4 azalma yaşandığını, gerçekleştirilen yatırımlar ve planlanan bakım çalışmalarıyla, Düzce bölgesinin altyapısını yenileyerek kesintisiz bir elektrik dağıtım hizmeti sağlamayı hedeflediklerine dikkat çeken SEDAŞ CEO’su Odyakmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 21 dağıtım bölgesine ait müşteri memnuniyeti ölçümlemelerinde Düzce İlimiz, 81 il arasında 11. sırada yer alma başarısı göstermiştir. Dağıtım faaliyet bölgemiz arasında ise birinci olmuştur. Geçtiğimiz yıla göre kıyaslandığında da yüzde 20’lik bir iyileşme olduğu görülmüştür. Bu başarıda katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.