1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanımı uyarısı

Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanımı uyarısı

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı kaçak elektrik kullanımının olduğunu, bunun da şebekede önemli hasarlara yol açtığını açıkladı.

Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanımı uyarısı

Enerji Günlüğü - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve çeşitli medya/sosyal medya organları aracılığıyla dile getirilen “kasıtlı olarak elektriklerin kesilmesi” iddialarına cevap veren şirket, özellikle kırsal kesimlerde ve tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı kaçak elektrik kullanımının olduğunu, bunun da Şanlıurfa’daki şebekede önemli hasarlara yol açtığını aktardı.

ŞEBEKE ÇÖKÜYOR, YATIRIMLAR YAPILAMIYOR

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kırsal kesimi ve tarımsal sulama alanlarında öngörülemeyen oranlarda kayıt dışı kaçak elektrik kullanımının olduğunu belirterek, bunun şebekenin sağlıklı çalışmasının önünde engel teşkil ettiğini vurguladı. Arvas açıklamalarında Şanlıurfa’ya yönelik yatırım çalışmalarının zaman zaman engellendiğini de dile getirerek “2018 ile 2023 yılları arasında 1,49 Milyar TL tutarındaki 148 projemiz engellemeler yüzünden gerçekleşemedi” dedi.

ŞANLIURFA’YA YATIRIM PLANI

Açıklamalarını sürdüren Arvas, “Bu yıl içerisinde şebeke yenileme, iyileştirme ve genişletme için 44, kırsal alanlar kapsamında 54, aydınlatma için 2 ve şebeke modernizasyon kapsamında ise 8 adet yeni projeyi tamamlamış olacağız. Toplam 108 adet proje için 3,983 milyar TL'lik bir kaynak ayırdık. Önümüzdeki yıl ise 4,580 milyar TL'lik bir yatırımı Şanlıurfa’mız için devreye almayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda iki yıl için hedeflediğimiz toplam yatırım miktarı ise 8,563 milyar TL” ifadelerini kullandı.