Enerji Günlüğü- Elektrik, petrol ve doğalgaz sektörlerinde çalışan ve endüstriyel işletmelerde müteahhitlik işi yapan Vito Enerji Ticaret ve Yatırım A.Ş. ‘nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhittin Fuat Şengül ve Yönetim Kurulu Murahhas Azası Burhan Tekdemir HidrojenHaber sitesine açıklamalarda bulundu.
ANAHTAR TESLİM ÇÖZÜM SUNUYORLAR
Vito Mühendisliğin sadece inşaat alanında değil aynı zamanda mühendislik satınalma tarafında da çalıştığını ve komple anahtar teslim çözüm sunan bir şirket olduğunu belirten Burhan Tekdemir ; “Özellikle depolama tesisleri ile alakalı faaliyet gösteriyoruz. Rafinerilerin farklı ürün grupları ile alakalı depolamalarını yapıyoruz. Yaklaşık olarak 100 metre çapında, 20 metre yüksekliğinde tanklar yapıyoruz. Bunları tamamıyla hidrojekt dediğimiz kendi özel teknolojimiz ile gerçekleştiriyoruz”. dedi.
BASINÇLI KAPLAR KONUSUNDA UZMAN
Bergama Endüstri adlı bir şirketlerinde basınçlı kap üretimi yaptıkların belirten Tekdemir; “Basınçlı kaplar rafinerilerde çeşitli ürün gruplarında, çeşitli ünitelerde kullanılıyor. Hidrojenle ilgili olarak burada önümüzdeki dönemde üretim faaliyetlerimizi bu yöne kaydırıp, geleceğe yönelik bununla alakalı birtakım öngörülerimiz var. Bu sektörün çok fazla gelişeceğini öngörüyoruz. Hidrojenin taşınmasına, depolanmasına yönelik yapmış olduğumuz bazı Ar-Ge ve üretim çalışmalarımız var.” dedi.
“YEŞİL HİDROJENİ SU KAYNAKLARINDAN ÜRETMELİYİZ”
YK Başkan Yardımcısı Muhittin Fuat Şengül ise bugüne kadar fosil yakıtların depolanması işleri üzerine çalıştıklarını Daha önce kömür santrallerin kurulumunda bulunduklarını ancak bundan sonra geleceğimizin nasıl şekillendirileceğine karar vermemiz gereken yıllara geldiğimiz belirterek hidrojenin burada devreye girdiğin vurgulayarak “biz eğer hidrojeni su kaynaklarını kullanarak üretebilirsek ve bunların üretim aşamasında da yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırsak, o zaman her derde deva bir ürünü ortaya koymuş olacağız.” dedi.
“ DEVLETTE EN VİZYONER ADAMI BULUP İŞİN BAŞINA GEÇİRMELİ”
Eskiden bakan olabilmeniz için milletvekili olma zorunluluğunun olduğunu şimdi ise bu şartın kalktığını belirten Şengül; “Şimdi çok daha tecrübeli, çok daha bilgi sahibi, çok daha vizyon sahibi insanları alıp transfer edebilirsiniz. Vizyon sahibi insanlar bu makamlara getirilebilirse, müthiş bir yenilenebilir enerji kaynağı var, bunun kullanılarak elektrolizör sistemleriyle beraber yeşil hidrojen üretme imkanı çok fazla” şeklinde konuştu.
Ülkelerin kalkınabilmesi için muhakkak devletin işin içinde olması gerektiğini ancak devletin almış olduğu kararların maalesef sanayicimizin arkasında kaldığını ve yetişemediğini belirten Şengül, sanayicimizin almış olduğu ivmeye, mevzuat dediğimiz beyefendinin yetişemediğini vurguladı.
Ayrıntılı habere buradan erişebilirsiniz.